1/4/12

Βιβλιοθήκη!

Έτοιμη η βιβλιοθήκη μας. Μας πήρε λίγο περισσότερο από όσο φανταζόμαστε για να την οργανώσουμε αλλά τα καταφέραμε και χωρίς βιβλιοθηκονόμο.
Μετά την συγχώνευση του 27ου Δημοτικού Σχολείου με το 12ο 'κληρονομήσαμε' αρκετά παιδικά βιβλία κυρίως λογοτεχνικά αλλά και κάμποσα άλλα επιμορφωτικά. Αποφασίσαμε με αυτά τα βιβλία αλλά και όσα υπήρχαν σκόρπια σε διάφορες βιβλιοθήκες στο σχολείο μας, να οργανώσουμε μια δανειστική βιβλιοθήκη. Στην πορεία προστέθηκαν και κάποια βιβλία που δώρισαν στη βιβλιοθήκη ορισμένοι μαθητές και όσα καινούρια μπορέσαμε να αγοράσουμε.
Αποφασίσαμε να στήσουμε την βιβλιοθήκη μας σε ένα χώρο στην αίθουσα υπολογιστών και αγοράσαμε και τοποθετήσαμε εκεί, νέες ξύλινες βιβλιοθήκες. Στη συνέχεια οργανώσαμε, αριθμήσαμε, ταξινομήσαμε και καταγράψαμε τα βιβλία. Είμαστε έτοιμοι.
Η βιβλιοθήκη μας περιέχει 385 βιβλία αλλά στόχος μας είναι να την εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο και να... γεμίσουμε όλα τα κενά ράφια.
Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, ημέρα που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού Βιβλίου θα γίνουν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης και θα αρχίσει ο δανεισμός.
Ευχαριστούμε τον Υποδιευθυντή για το στήσιμο των βιβλιοθηκών και τις δασκάλες της Ε΄και Στ1 για την οργάνωση, ταξινόμηση και καταγραφή των βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου