23/2/12

Γίναμε Σύμβουλοι

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου οι τέσσερις εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, Θεοδώρα Τ., Ιάσονας Στ., Λυδία Θ. και Αλεξάνδρα Σ., μας εκπροσώπησαν στο Συμβούλιο των Παίδων. Η συνάντηση έγινε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Εκεί συναντήσαμε τους εκπροσώπους των άλλων σχολείων και παρουσιάσαμε τα αιτήματα μας στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ανδρέα Φίλια, στις υπεύθυνες του Συμβουλίου των Παίδων και στους εκπροσώπους και τους δασκάλους των υπολοίπων σχολείων.Στο Συμβούλιο υπήρχαν εκπρόσωποι από 14 σχολεία οι οποίοι παρουσίασαν τις ακροστιχίδες τους, τις ζωγραφιές των σχολείων τους, και στη συνέχεια τα αιτήματα τους. Αρκετά από τα αιτήματα έμοιαζαν με τα δικά μας, αλλά υπήρχαν και μερικά διαφορετικά. Τα δυο αιτήματα τα οποία παρουσιάσαμε στο Συμβούλιο και ελπίζουμε να ικανοποιηθούν από τον Αντιδήμαρχο, είναι η ανάπλαση του προαύλιου και η αλλαγή του Χημείου, σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Η αυλή μας είναι μεγάλη και άνετη, αλλά δεν έχει καθόλου σκιά και κανένα στέγαστρο, οπότε ζητήσαμε να γίνει ένα μεταλλικό υπόστεγο για τις βροχερές μέρες, ένα κιόσκι για τον ήλιο και να ομορφύνει με ένα μικρό κήπο. Από την άλλη η αίθουσα του Χημείου που έχει λίγα όργανα φυσικής και χημείας, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται περισσότερο σαν αποθήκη. Έχει αρκετή υγρασία και εξ αιτίας αυτού μυρίζει. Θα μπορούσε με τις κατάλληλες εργασίες και βάψιμο, να μετατραπεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου μπορεί να μπει μοκέτα και θα υπάρχει η Σχολική δανειστική βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, η δυνατότητα προβολής ταινιών, επιτραπέζια παιχνίδια κ. α.
Πριν από την παρουσίαση παίξαμε διάφορα παιχνίδια γνωριμίας με τους μαθητές των άλλων σχολείων , αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε πολύς χρόνος για γνωριμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου